/Comms Planning

Estratègia de comunicació,
el full de ruta entre consumidors i marques.

Dissenyem estratègies de comunicació per les marques dels nostres clientes. Estratègies construïdes a partir de quatre pilars fonamentals:

“Consumer centric”: Dissenyem estratègies de comunicació centrades en el vostre consumidor,  allunyant-nos del clàssic model exclusivament centrat en el producte. Assolim els objectius de màrqueting i comunicació dissenyant una estratègia basada en el nostre coneixement del consumidor.

“Media neutral”: Seleccionem els millors punts de contacte de la marca amb el consumidor basant-nos en la seva capacitat per assolir els vostres objectius de comunicació, evitant el pes excessiu que tradicionalment se li dóna als mitjans en la presa de decisió. 

“Integrated comms”: Fem partícip a les persones clau del vostre celler, així com els vostres proveïdors de màrqueting i comunicació, en el disseny de l’estratègia de comunicació, de forma que aquesta neix integrant les diferents disciplines: mitjans digitals, mitjans convencionals, xarxes socials i relacions públiques.

 “Success metrics”: Tan important com dissenyar una estratègia de comunicació adequada pels objectius de comunicació, és confirmar el seu assoliment. Per fer-ho, definim els indicadors d’assoliment dels vostres objectius (KPI: Key Performance Index) i els mesurem de forma continuada.

Estratègies de comunicació basades en el nostre model de “Comms Planning”

Anàlisi:

  • “Comms mapping”: Mapa relacional entre consumidors i marques.
  • “Comms touch points”: Avaluació dels punts de contacte.

Ideació

  • “Comms integra”: Tallers estratègics pluridisciplinaris.
  • “Comms route map”: Generació d’escenaris.

Mesura

  • “Comms metrics”: Mesura continuada dels indicadors clau.